Trükk beküldési szabályzat

14 éven aluliak csak törvényes képviselői felügyelet mellett küldhetnek be trükköt az oldalra. A 16 éven aluliak trükk beküldéséhez a törvényes képviselő írásos beleegyezése szükséges, melyet a szolgáltató esetleges utólagos kérésére be kell tudnia mutatni.

A beküldött trükkel kapcsolatos teljes jogi felelősséget minden esetben a beküldő (vagy annak jogi képviselője) vállalja magára. Amennyiben az oldalon közzétett tartalommal kapcsolatban harmadik fél eljárást indít vagy igényt támaszt, a tartalom beküldője (vagy törvényes képviselője) a felmerülő valamennyi költség és kár megtérítését magára vállalja.

Új trükk hozzáadása előtt mindig ellenőrízd, hogy nincs-e már fenn a trükk (esetleg más néven) az oldalon!

Trükk neve

Ha a trükknek van közismert neve, vagy nevei, a legelterjedtebb ismert névvel hivatkozz rá. Amennyiben több elterjedt név is létezik, a többit cimkeként add meg! Ha a trükknek nincs közismert neve, olyan nevet válassz, amiből a látogatók könnyen megérthetik, hogy mit tartalmaz majd a név mögött rejlő leírás.

A trükk neve általában nagybetűvel kezdődik, amiket kisbetűk követnek. Csupa nagybetűket csak akkor használj, ha valamilyen rövidítés szerepel a névben, és ez indokolja! A nevet mindig ékezetes formában írd be, és ne szerepeljen benne semmilyen kiegészítő információ (pl. hogy a trükk saját találmány), se smiley.

Trükk leírása

Az oldalra csak saját megfogalmazásban leírt trükköket szabad feltölteni, mások által írt vagy máshonnan másolt leírások feltöltése tilos, és a regisztráció törlését vonhatja maga után.

Tilos az oldalra olyan trükk beküldése, amely mások testi épségét veszélyeztető, szándékosan megtévesztő, erőszakos, uszító jellegű, káromkodó, hacker, cracker, szexuális tartalmú vagy jogsértő szöveget tartalmaz.

A trükk leírásakor törekedj arra, hogy a kezdők számára is könnyen érthető formában fogalmazz! Ne csak a trükk nevének jelentését magyarázd el, hanem adj segítséget is ahhoz, hogy hogyan lehet a trükköt megtanulni, vagy mikre kell figyelni a helyes, szép kivitelezéséhez!

Ügyelj arra, hogy a trükk leírása megfeleljen a magyar helyesírás szabályainak! Használj ékezeteket, kis- és nagybetűket és írásjeleket is! Amennyiben nem vagy biztos a helyesírásban, ellenőrízd azt egy helyesírás ellenőrző programmal!

Videó

A videó nagyon sokat segít a trükk megértésében és megtanulásában, ezért ha tudsz, mindig csatolj videót! Ha a YouTube-ot használod, a videó megjelenik az oldalunkon, ezért ha van rá mód, érdemes YouTube videó linkjét megadni. Ha ilyet nem találsz, természetesen megadhatsz más videómegosztó oldalra mutató linket is.

Címkék

A címkék segítenek a látogatóknak a különböző trükkök közötti eligazodásban. Ha például a hátraszaltóról írsz, és címkeként azt adod meg, hogy "ugrás szaltó", akkor ha valaki az ugrások vagy a szaltók iránt érdeklődik, megtalálja köztük az általad írt hátraszaltót is. A címkéket egymástól szóközzel kell elválasztani (egy címke nem állhat több szóból), és főneveket vagy ragozatlan névszókat (pl. könnyű) érdemes használni.

Nézz körül az oldalon, hogy mások milyen címkéket használnak, és ha tudod, használd ezek közül azokat, amik az általad hozzáadott trükkhöz is illenek!